3 uundværlige gadgets til gameren

Som gamer har du massevis af spil at vælge mellem derude. Du kan hurtigt finde og downloade lige, hvad du har lyst til, men hvad med at prøve nogle mere unikke gadgets?

Oculus Rift

Virtual reality har længe været simpel ønsketænkning i science fiction-film og litteratur. I dag er det dog endelig lykkedes at udvikle de første VR-headsets – den mest kendte værende Oculus Rift – og medfølgende spiloplevelser. Mange af spillene er forholdsvis simple og omhandler for eksempel en tur i en rutsjebane eller at gå rundt i et landskab.

Der er dog også kommet mange horrorspil, der fokuserer på VR. Disse er ofte indiespil som Affected: The Manor, der centrerer hele spillet omkring VR-oplevelsen. Ligeledes er større spiludviklere også begyndt at vise interesse for Virtual Reality. Resident Evil 7 – den seneste udgivelse i serien – kan spilles som VR, og horrorspillet Until Dawn har lavet DLC, der kan spilles i VR.

Virtual Reality-produkter som Oculus Rift har stadigvæk en lang vej igen, før de bliver fuldstændig mainstream indenfor spilverdenen, men der kan allerede findes mange sjove spil til dem – inklusiv spil, der ikke er designet til at skræmme livet ud af dig.

Spil med indbygget motion

Et andet koncept, der gennem de seneste år er blevet populært, er Augmented Reality. Det mest kendte eksempel på AR er uden tvivl Pokémon Go, det mobile spil, som var ekstremt populært for få år siden.

Augmented Reality kræver ikke ekstra udstyr, modsat Virtual Reality. I stedet bruger AR det kamera, som din telefon allerede har, for at blande spillets verden med den virkelige verden. I Pokémon Go betød det, at når du stødte på en Pokémon ville baggrunden omkring den vise det landskab, som du selv befandt dig i.

Det, der er tiltrækkende ved AR, er tanken om, at du kan blande dit spil med den virkelige verden. Udover Pokémon Go findes der mange andre spil til mobilen, som opfodrer dig til at søge ud i byen omkring dig og gå på opdagelse. Hvis man er en person, der sidder meget foran computeren, kan disse former for spil være en mulighed for at finde motivation til at komme ud og bevæge sig mere. Gåturen kan blive et spil i sig selv.

Droner

Endelig er der dronerne. Endnu en fantastisk grund til at tage udenfor og få frisk luft. Det kan i sig selv være underholdende blot at tage dronen ud og lære at styre den – helst i et område med god plads – men det der især er appellerende ved dronen er muligheden for at filme med den.

Med en drone får du muligheden for at filme fantastiske scener oppefra. Den kan nå steder hen, hvor det kan være besværligt at komme frem til fods, eller den kan filme ting, for eksempel dyr, som det ikke er til at komme tæt på normalt.

Droner kan producere nogle flotte film af landskaber, byer og hav, og de kan bruges til at filme begivenheder i familien – for eksempel et bryllup.