4 søde hunderacer som stammer fra Frankrig

Når mange mennesker tænker på Frankrig, så forestiller de sig sikkert en masse ost, rødvin, såvel som en række romantiske feriedestinationer såsom byerne Paris og Nice. Men det er nok de færreste, som er klar over, at Frankrig faktisk også er det land, som rigtig mange af vores firbenede venner oprindeligt stammer fra.

Hvis du er nysgerrig på at vide mere om en række hunderacers oprindelse, så læs endelig med herunder. Her får du nemlig fire eksempler på hunderacer, som alle oprindeligt stammer fra Frankrig.

1. Dogue de Bordeaux

Denne hunderace kan man ikke andet end at elske, når man kigger på den. Dogue de Bordeauxens flotte brune pels og venlige øjne har den effekt, at man næsten ikke kan lade være med at nusse løs på den, når man møder den på ens vej.

Den søde, godmodige dogue de Bordeaux stammer oprindeligt fra det franske distrikt, som den er opkaldt efter, hvor den blev brugt som vagthund og kvægdriver omkring vingårdene. Der er dermed tale om en hund, som godt kan lide at bevæge sig og være aktiv.

Dogue de Bordeaux er derudover en hunderace, som egner sig rigtig godt til børnefamilier, da den har et utroligt mildt sind.

2. Berger Picard

Mange mennesker ville sikkert kalde en hund af denne race for et gadekryds, hvis de så den tilfældigt. Udseendemæssigt minder den nemlig en hel del og Vagabonden fra Disney-filmen ”Lady og Vagabonden”, men faktisk er dette en helt ren race, som netop stammer fra Frankrig.

Denne hunderace har en lang og ofte pjusket pels, som netop giver den det lidt vagabondagtige udtryk. Sindsmæssigt er det en hunderace, som har en tendens til at være relativ stædig og selvhævdende, samtidig med at det er intelligent. Dermed kan den være lidt af en håndfuld, hvis man er første gangs hundeejer.  

3. Breton

Denne nuttede hunderace stammer fra regionen Bretagne, som netop også ligger i Frankrig. Her er racen blevet opdrættet til at være jagthunde, hvormed hundene af denne race nu er yderst gode til at udføre dette job. Derfor er det netop også en hunderace, som kræver en del aktivering, hvis man vælger at tilføje en af denne race til ens familie.

En Breton kan dog blive en dejlig familiehund. De har et mildt sind, hvormed de fungerer rigtig godt sammen med børn, da de har tålmodighed og overbærenhed overfor dem, hvilket naturligvis altid er gode egenskaber i en familiehund.