En slyngevugge kan styrke barnets trivsel

I vuggen kommer din baby til at sove i mange timer. Det er her babyen får sit første indtryk med det at ligge sig til ro, slappe af og lukke øjnene. Så mange voksne mennesker herhjemme lider af søvnproblemer, der i visse tilfælde kan spores helt tilbage til barndommen. Søvnen og roen handler om tilvænning. Hvornår er det bedre at starte tilvænningen til en god og behagelig søvn, end når baby ikke har nogen dårlig søvn at veje det op imod? En slyngevugge kan være med til at berolige og stabilisere babyens søvn. Derfor er det måske en god investering for jer. 

slynge

Forbedret søvn i vuggen

Efter de første 3 gange du er vågnet samme nat for få babyen til at holde op med at græde, er du villig til at gøre at for at få noget hjælp. Du prøver at berolige, prøver at synge, prøver at svinge og vugge baby. Måske har du fundet en metode, der virker, måske ikke. Hvis en af dine metode er at vugge dit barn fra side til side, lade babyen gynge ind i sin søvn, er vuggen oplagt. Nærmere bestemt er en slyngevugge oplagt. Her vil baby hele tiden ligge stabilt og sikkert. Når baby bevæger sig og er ugidelig, bevæger vuggen sig til og roligt. Hvis du er heldig, kan slyngevuggen måske endda give en hel nat eller flere nætter, uden at du skal op og få babyen til at sove. 

Når du har prøvet alt andet kl.3 om natten, hvad har du så at tabe? 

Dukker

Naturlig vugge styrker balanceevnen

En slyngevugge kan styrke dit barns balance og trivsel ved sine behagelige og berolige bevægelser. De små bevægelse kan dog føles ubehagelige for nogle babyer, hvis de sover i den natten over. Særligt hvis baby har skævheder i kroppen. Ligesom os voksne kan blive søsyge eller opleve ubehag i f.eks. gyngende skilifter, kan baby også have ubehag ved en slyngevugge. Det er selvfølgelig værd at være opmærksom på. Det dog muligvis være muligt at forebygge tendens til søsyge ved få den gyngende bevægelse ind i kroppe med en slyngevugge. Det kan være værd at arbejde på. 

Det visuelle udtryk

Slyngevuggen vinder også ofte over den mere traditionelle vugge ved dens æstetiske udtryk. Den er mere nydelig at kigge på, som den hænger i dagligstuen eller i soveværelset. Det visuelle er ikke første prioritet. Barnet trivsel skal altid komme først. Herefter kan du dog med rette vælge efter, hvad der så passer til hjemmets æstetiske udtryk. Alt andet ville være fjollet. Hvis din baby er glad for at bevæge sin krop, kan det være en ide at afprøve en slyngevugge. Det kan styrke barnet trivsel såvel som din egen nattesøvn.