Cirkulær økonomi er vejen frem – også inden for gadgets

Cirkulær økonomi er fremtiden – og fremtiden er nu.

I dag genbruges der meget mere end for blot fem år siden. Der genbruges ikke blot tøj og gadgets, men også hardware, møbler, bildele og meget andet. Alt dette kan genbruges og genanvendes uden at forårsage en større affaldsproduktion. Det er en udvikling, som enhver person, såvel klimaforskere som almene borgere, bør glæde sig over.

Fra lineær til cirkulær økonomi

Brug og smid væk kulturen er lige så stille ved at uddø. Denne samfundsmodel – kendt som lineær økonomi – er delvist blevet erstattet af cirkulær økonomi. Det er sket i en tid, hvor der spekuleres mere og mere i klimavenlighed.

Den cirkulære økonomi lægger op til, at vi i højere grad skal lease, låne og leje frem for at købe nyt. Du kan støtte op om den bæredygtige samfundsmodel ved at ændre på dine købs- og brugsvaner. Alle mennesker kan – og bør – gøre en aktiv indsats for at skåne miljøet. Du bør for eksempel tænke dig om, inden du lægger vejen forbi lossepladsen eller forbrændingen næste gang. Måske kan dine gamle møbler eller dit aflagte tøj genbruges.

Brugt hardware købes og sælges som aldrig før

Brugt hardware handles af både private og erhverv, som efterspørger alt fra harddiske til servere. Interessen for brugt hardware er størst hos moderne virksomheder, som har erfaret, at man både kan spare penge og skåne miljøet ved at købe brugt. Ligger du inde med brugt hardware af den ene eller anden art, så kan du sælge det til brugt-it.dk eller en anden anerkendt virksomhed.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit brugte hardware er penge værd? Så kan du med god grund kontakte førnævnte virksomhed for en uforpligtende vurdering. Der sker jo ikke noget ved at undersøge sagen.

Den cirkulære økonomi kommer med al sandsynlighed til at dominere i fremtiden.