Dét skal du sørge for, når du køber nyt hus

Der er mange ting, der skal gøres, når man køber nyt hus. Står du med nøglerne til en helt ny bolig, så er der nogle ting, som let glemmes i flytningen.

Heldigvis har du her en liste over tre ting, du bør have som din topprioritet. De første to råd henvender sig både til egen bolig og lejlighed, mens de sidste er målrettet haveejere. Så kan du forhåbentlig få hjælp fra mindst ét punkt.

dør

Tjek låsen

Hvis nogen har boet i din bolig før dig, så bør du overveje at få skiftet låsen. Tillid er godt, og selvfølgelig er chancen for, at der et sted findes en kopi af nøglen til din hoveddør, meget lille. Men er du ikke boligens første ejer, så er der en ret god sandsynlighed for, at låsen ikke er helt ny.

I da er det let at få fat i en skeletnøgle, som kan åbne standardlåse. Derfor er det en god idé at se, hvilken type lås, du har, og eventuelt få den skiftet ud.

Det er især en god idé at skifte låsen, hvis du bor i lejlighed. Det kan godt være lidt dyrt, men det er en god investering, der tillader dig at sove tryggere og mere sikkert.

Få en elektriker ud

Har du købt hus gennem en ejendomsmægler, så har du set el-rapporten, og så ved du, hvad du har at forholde dig til. Opdager du fejl eller mangler inden køb, kan du bede mægler eller ejer om at betale for småjusteringer, hvis noget er i stykker.

Men har du noget, du selv gerne vil havet tilføjet eller skiftet, så skal du have fat i en elektriker.

Du kan finde elektriker Roskilde, Nykøbing, Aalborg, ja, du kan finde en elektriker hvor som helst. Alt, det kræver, er en hurtig googlesøgning. Er der flere elektrikere i dit område, er det godt evt. at høre dine nye naboer, hvem de har god erfaring med.

Du kan også få en elektriker med ud inden køb af bolig. De kan tjekke stik- og lyskontakter, el, relæ og meget mere.

små planter

Dan dig et overskud over haven

Har du købt en bolig med have, så er det en god idé at få dig et overskud over den. Oftest vil den tidligere ejer have gjort den pæn inden salg, men uanset om den er vild eller velholdt, så tag en planteklog ven med rundt en tur.

Det er nemlig en rigtig god idé at vide, hvilke planter, du har at forholde dig til. Du skal lære at passe dem, så de ikke går ud, vokser vild eller kvæler nabobedets beboere, og alternativt skal du finde ud af, hvilke du vil af med.

Hæk, bede og træer er de tre ting, du skal fokusere på først. Det er også godt at vide, hvilken jord, du har købt, da forskellige procenter af mineraler kan påvirke plante- og græsvækst. Det er også afgørende for, hvor let det er at grave i jorden.