Er der en risiko for, at fnat kan smitte via mine gadgets?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at fnat er en lidelse, der er meget smitsom. Da den er meget smitsom, er der også en stor risiko for, at du kan blive smittet, hvis du er nær én, der er smittet med fnat. Det er dog ikke muligt at blive smittet på en hvilken som helst vis. Det er vigtigt, at det er noget, du er klar over.

Hvis du skal ende med at blive smittet, kræver det, at du enten har tæt hudkontakt med én, der er smittet, eller at du gør brug af en form for tekstil, der har været brugt af en smittet. En fnatmide kan leve i op til fire døgn i de fleste tekstiler. Derfor er der også en vis risiko for, at du bliver smittet på denne måde.

Hvad det også betyder er, at der ikke er nogen risiko for, at du kan blive smittet via dine gadgets. Det betyder også, at du ikke kan smitte andre via dine gadgets, hvis du selv er blevet ramt af fnat. I få tilfælde er der sket smitte via høretelefoner med puder, da fnatmiden har overlevet i stoffet, der sidder på eller i disse puder.

Der er ikke nogen grund til at behandle dine gadgets

Der er mange, der tror, at de er nødt til at behandle deres gadgets, hvis de har været ramt af fnat. Det giver god mening, at der er mange, der tænker sådan, da man har kontakt med din mobil, PC osv. flere gange om dagen. Derfor kunne det også meget vel være et sted, hvor der kunne opstå en stor smitterisiko.

Det er dog et faktum, at fnatmiderne ikke gemmer sig sådanne steder. De kan ganske enkelt ikke overleve, hvis de forsøger at gemme sig mellem tasterne på din laptop eller i coveret på din mobil. Derfor er der ikke nogen grund til, at du skal behandle dine gadgets, for at sikre, at de ikke udgør en smitterisiko for dig.

Der er dog andre ting, der skal behandles, hvis du vil undgå at smitte andre. Det samme er gældende, hvis du gerne vil undgå at smitte dig selv på ny. Du skal ikke kun behandle dig selv, men også sørge for at alle de tekstiler, du har været i kontakt med, bliver vasket ved min. 60 grader i 10 minutter.

Mange er bekymrede for at få fnat

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der er bange for at blive smittet med fnat. Det skyldes, at de fleste er bevidste om, at det er en hudlidelse, der er meget smitsom. Derfor er der også en risiko for, at man smittes, hvis man har tæt kontakt med en person, der er smittet. Derfor bør du også undgå dette.

Heldigvis findes der en simpel fnat kur. Det kræver nemlig ikke andet end, at du behandler dig selv med en creme. Denne creme skal smøres på hele kroppen, hvorefter den skal have lov til at virke i 8 – 12 timer. Efter dette, vil du være helt fri for fnatmider i huden.