Gaver til den nyfødte

Så snart der kommer nys om at et nyt barn er på vej i familien, begynder folk at se gavemuligheder alle vegne. Dette resulterer ofte i, at de nybagte forældre har flere af de samme ting, til et barn, der vokser lynhurtigt ud af alting – især tøjet. En af de ting, som barnet dog ikke vokser så hurtigt fra, er sutterne. Derfor kan man med fordel købe de lækre BIBS sutter som gave til den nyfødte og lade disse følge barnet i dets vækst.

BIBS sutter er fremstillet af materialer, som alle forældre, forskere og EU regler kan stå inde for. Den bløde del af sutten, der skal beskæftige den lilles gummer og læber er fremstillet af 100 % latex/naturgummi eller silikone. Derudover kan man ikke finde spor af skadelige stoffer såsom PVC, PBA eller ftalater, da sutterne perfekt opfylder krav og kriterier i linje med EU standarten EN1400, der har specifikke krav til miljø og sikkerhed i forbindelse med både fremstilling og brug.

BIBS sutter er gode til både drenge og piger

De klassiske sutter fra dette mærke er runde som mange andre sutter. Dog har designet for nyligt fået en anden lyd og derfor findes de kendte sutter nu også i en form, der minder lidt om en sommerfugl. Er man ude efter en god gaveide til den nyfødte i familien eller vennekredsen kan man købe rigeligt til både piger og drenge. Dette skyldes, at BIBS sutter findes i et hav af farver, der kan tolkes som værende kønsneutrale og kønsspecifikke alt efter øjnene, der ser. Når man køber sutter fra BIBS, får man altid to stykker for under 100 kroner. Dette sikrer, at man kan miste én og stadig kunne give sit barn den trøst det søger.

Udformningen af sutterne er klassisk, men har nogle vigtige funktioner. De runde sutter er designet til at efterligne moderens bryst, samtidig med at det runde skjold vender væk fra munden, så barnet ikke generes når det bruger sutten. Der er samtidig huller i skjoldet således, at der ikke dannes et vakuum mellem huden og sutten. De sommerfugleformede BIBS sutter er med til at hjælpe barnet med at holde sutten lige i munden, hvilket muligvis kan have en effekt på, hvordan læber, kæber og gummer tager form efterhånden som barnet vokser. Også disse har lufthuller, der skal forbedre komforten og sikkerheden samt skabe frie luftveje for barnet, når det f.eks. falder i søvn med sutten i munden.

Sådan vedligeholdes BIBS sutter på bedst mulig vis

Som med alle andre sutter, anbefales det at BIBS sutter bliver kogt inden de tages i brug. Dette er udelukkende for barnets sikkerhed, da der kan være rester af bakterier og vira, der er spærret inde i de forseglede pakninger. Derudover bør man jævnligt give sutterne et hurtigt opkog og lade dem trække i vandet i 5 minutter for at vedligeholde materialets blødhed og smidighed, samt undgå at de tørrer ud. Naturgummi kan ikke tåle direkte sollys og høje temperaturer, hvorfor man bør undgå at have dem liggende i fuldt sollys.