Giv dit hjem personlighed med plakater

Vi har alle vores helt egen boligindretningssmag, og mange af os er meget bevidste om, hvad vi gerne vil udtrykke. Måske bruger vi lang tid på at vælge de helt rette møbler, men når det hele kommer på plads, er der stadig noget, der mangler. Et personligt touch som udtrykker, hvem vi er, og hvad vi står for. Heldigvis er der hjælp at hente! Med flotte, personlige plakater kan du vise din personlighed, uden det kommer til at koste alt for mange penge. Heldigvis er der mange at vælge imellem, så det handler egentlig bare om at smutte ind på nettet og holde øjnene åbne.

Hvilke plakater passer til hvilken type?

Som sagt findes der et utal af plakater rundt omkring, så det er meget godt at afklare, hvilken slags du går efter. Måske er du vild med kunst; så er det oplagt at gå efter kunstplakater, som du kan finde på de fleste galleriers webshops.

Det kan også være, du er vild med moderne boligindretning og følger tidens trends. I det tilfælde er det naturligvis flere retninger, du kan følge, men noget som er meget populært for tiden, er plakater med dyr. Det kan både være vektoragtige tegninger i pastelfarver eller mere humoristiske motiver, som forestiller dyr i forskellige situationer – for eksempel i mennesketøj. Denne trend er både sød, sjov og så er den også udtryk for en bevidsthed om den natur, vi alle kommer fra.

Er du til klassisk indretning med rene linjer og rå detaljer, kan fotografiplakater være de oplagte kandidater til dine vægge. Hvad fotografierne skal forestille, afhænger selvfølgelig af din smag. De fleste plakatforretninger sælger fotografiske motiver, og især sort/hvid billeder kan være virkelig flotte, samtidig med at de meget konkret udtrykker dit syn på livet.

Få styr på rammerne omkring dine posters

Det er naturligvis vigtigt, at du rammer dine plakater og posters ind. Det ser bare ikke særligt godt ud at smække dem op med tegnstifter direkte på væggen… I de fleste boligbutikker kan du få rammer til rimelige priser, så det er oplagt at finde dem her. Der er også mange større supermarkeder, som har et fint udvalg.

I nogle tilfælde sælger plakatbutikkerne ligeledes rammer, og hvis du gerne vil have tingene ordnet hurtigt, kan du købe plakat indrammet på forhånd. Det er en smart løsning, og den koster ikke nødvendigvis mere, end hvis du køber rammen ved siden af.

Hvis du gerne vil have et lidt mere personligt udtryk, er der gode muligheder for at finde flotte, gamle rammer i genbrugsbutikker. Her kan du finde noget helt specielt, og så er de ofte rigtig billige, så det kan godt betale sig. I mange tilfælde sidder der et andet billede i, som du så skal tage ud først – men det behøver ikke gå til spilde, for det kan jo sagtens være, at du kan bruge det en andet sted. Køber du i genbrugsbutikker, er det dog vigtigt, at du tager et målebånd med – for det er sjældent, målene står angivet på forhånd.