GTA 5 – Spillet for alle drengerøve

Grand Theft Auto spillene har været kendt siden de fleste af os var børn eller unge. Mange af os kan huske spillet fra dets tidligere dage, hvor det langt hen ad vejen handlede om at kapre den nærmeste bil, og køre som om fanden var efter os ned ad gaderne. Det var et rigtigt drengerøvsspil og det er det stadig, mange år senere. Nu er det bare blevet et åndsvagt populært og sindssygt fedt drengerøvsspil, specielt med udgivelsen af GTA 5 – Grand Theft Auto V for fem år siden.

Det mest populære spil i verden

Man kan faktisk gå så vidt som at sige, at GTA 5 er det mest populære spil i verden. Sidste år blev det nemlig kåret som det mest solgte underholdningsspil nogensinde, med over 95 millioner solgte kopier. Og det er der selvfølgelig en grund til. I GTA 5 spiller du en ud af fire karakterer, hver med sin egen kriminelle baggrund, der kommer på mission i den fiktive by Los Santos og den mindst ligeså fiktive, amerikanske stat, San Andreas. Her skal man tage kontrol over den kriminelle underverden og alt, hvad der hører sig til. Historien og karaktererne er gode, men hvis man ikke lige gider, hvis man bare trænger til at slå sig løs, så kan man faktisk gøre lige hvad man vil.

Lad din indre drengerøv komme frem, når du træder ud i Los Santos, og en verden fyldt med ufortrøden kriminalitet, nådesløs vold, sex, stoffer og alkohol. Her kan du stadig kapre biler og diverse andre fartøjer. Du kan gå en tur ned ad strøget med alle dine yndlingsvåben og skabe kaos omkring dig, eller teste sprængstoffer på lige det, du har lyst til. Trænger du til adspredelse, kan du udforske hele staten, tage på stripklub, eller slappe af med et spil golf. Valget er dit og du er fri til at gøre, hvad du vil, i Los Santos. Verden omkring dig er levende og den er din alene.

Masser af tekniske detaljer

For de kræsne spillere er der kræset for detaljerne, og der er flere tekniske indstillinger end du nogensinde får brug for. 25 indstillinger for teksturkvalitet er måske lige i overkanten for nogen, men for dig som vil have fuld kontrol, er det lige tilpas. Hvis du har investeret i en computer, der virkelig kan trække noget, så skal den have lov til det, og du kan suse gennem gaderne i en opløsning på 4k med 60 fps – på op til tre skærme, hvis det er det, der skal til.

GTA 5 kan selvfølgelig spilles online i seriens online univers, Grand Theft Auto Online, som understøtter op til 30 spillere og to tilskuere. Slå jer sammen og begiv jer ud på farlige missioner, eller gør lige hvad i vil i en verden, hvor konsekvenserne af jeres kriminelle adfærd ikke er værre, end i kan skyde jer fra dem. Sæt gamingstationen op til blær, og inviter alle drengerøvene med hjem til en aften med GTA 5 på skærmene.