Guide til at vælge det rette fjernsyn til spillerummet

Et fjernsyn er ikke blot et fjernsyn. Der er stor forskel på de mange modeller – og der er også stor forskel på, hvad formålet med købet af de enkelte fjernsyn er. Hvis du køber et fjernsyn til stuen, der hovedsageligt skal bruges til Netflix, så er behovet anderledes end, hvis fjernsynet er købt til et spillerum.

Hvis du skal bruge et nyt fjernsyn til dit spillerum, så er der en række kriterier, du i særdeleshed skal have i fokus. Disse kriterier er blevet fremhævet og beskrevet herunder.

1. Hertz

Hertz angiver antal billeder, der vises pr. sekund. Det er afgørende for både oplevelse og ydeevne, når du spiller. Derfor er det også et vitalt aspekt af dit TV-valg. Du bør have en skærm, der kan levere min 60 Hz, hvis det primære formål for fjernsynsskærmen er, at den skal bruges til spil.

2. Input-lag

Dette er også et afgørende punkt. Det er den forsinkelse, der opstår mellem klikket på en knap og registrering på skærmen. Denne forsinkelse skal være så lav som muligt. Mange fjernsyn har input-lag på 200 ms (det er en femtedel af et sekund), og det er en bemærkelsesværdig forsinkelse, når du spiller.

Afhængigt af dit niveau og mængden af tid, du har i sinde at bruge foran skærmen, så bør du vælge en skærm med max. 50 ms. Det er et acceptabelt niveau, men er du inkarneret gamer, så bør du gå efter en skærm, der tilbyder en forsinkelse på blot 30 ms.

3. Billedkvalitet

Billedkvaliteten handler i højere grad om det visuelle end din ydeevne i spillet. Et billede med god dybde kan dog give en fordel i nogle spil. Det gør sig særligt gældende i open world-spil såsom de kendte Battle Royal-spil, der hitter for tiden. Det inkluderer bl.a. spil som Fortnite og Apex Legends.

Der er ikke noget håndgribeligt, du kan forholde dig til i denne sammenhæng. Det handler hovedsageligt om personlige præferencer. Det anbefales dog, at du vælger en fjernsynsskærm, der kan bryste sig af så god en billedkvalitet som muligt.

Er gode gamer skærme ikke dyre?

Det er ikke billigt at købe et fjernsyn, der egner sig godt til gaming. Derfor er det ikke alle, der føler, de kan finde de nødvendige midler. Er det også noget, du kan vedkende dig, så køb tv på afbetaling online. Det giver dig friheden til at vælge et ideelt fjernsyn, men klare betalingen over en længere periode.