Køb den rette dåbsgave

Ankomsten af et nyt lille liv ind i familien er noget helt særligt og det bør så absolut fejres. Det er derfor langt de fleste danske familier holder enten barnedåb eller en navnefest, hvor både slægtninge og venner kan samles og fejre den lille ny og ønske tillykke til de nye forældre.

Samtidig er det en mulighed for venner og familie at hjælpe de lettere overvældede forældre med en lille gave eller to til barnet og dermed bidrage til en god begyndelse i deres eget nye familieliv. Børnetøj og andre ting og sager kan være ret dyre, så det er en stor hjælp for forældrene, at folk de kender på den måde kan hjælpe lidt til.

Og nu er det så blevet din tur. Du skal til barnedåb og du glæder dig helt vildt til at velkomme barnet ind i denne verden! Der er bare et problem. Du har ingen ide om hvad du skal købe.

Find inspiration

Det kan være utroligt svært at købe ting til små børn, især hvis du ikke selv har nogen eller på anden måde har meget erfaring med dem. Børn er jo så meget anderledens end voksne og de udvikler sig så hurtigt! Noget legetøj må man for eksempel godt give nyfødte, imens det kan kede et lidt ældre barn. Hvad i alverden skal du gøre?

Heldigvis er der gode råd at hente på diverse børnesider, som for eksempel denne her: https://babyhelp.dk/. Her kan man finde rigtig god inspiration til dåbsgaver og generelt gøre sig lidt klogere på, hvad børn i de forskellige aldre har brug for.

Og hvis du er fuldstændig forvirret, så køb da barnet noget tøj. Bedårende børnetøj kan de nye forældre aldrig få nok af.

Køb sammen med andre

Hvis du gerne vil give en lidt dyrere og måske mere unik gave, kunne du med fordel slå dig sammen med nogle af de andre gæster og købe en lidt større gave. Selvfølgelig er det vigtigt først at finde ud af, hvad forældrene egentlig har brug for, før du går igang med dette.

Står de og mangler et puslebord? Eller hvad med at købe noget godt kvalitetslegetøj, som samtidig styrker barnet motorik og lærer det at finde sin balance?

En lidt større gave kan bringe stor glæde til forældrene, da det kan være svært for dem af få råd til den slags ting oven i alle de andre dimsedutter, de lige pludselig skal have fat i.