Lyt til DRs kanaler via FM radio

I den moderne verden er næsten alt digitaliseret. Dette er både på godt og ondt. Ét sted arbejdes der dog stadig med de klassiske AM og FM bånd. Der er selvfølgelig tale om radioen. Via forskellige frekvenser, er det muligt at høre musik fra et studie gennem din radio. Der findes et hav af forskellige kanaler, man kan tune ind på, når man hører radio. Nogle af dem er fx Radio 100, Nova FM eller en af de mange kanaler P1 til P5 fra DRs sendestationer. Og netop det sidste, DRs radiokanaler, skal der tales lidt mere om. For hvem henvender disse kanaler sig til?

Mange ældre mennesker vælger DRs kanaler

Den fjerde mest lyttede kanal i Danmark er DRs P1. Hver uge lytter ca. 700.000 mennesker med på kanalen. Dette er på trods af at P1 er en radio kanal, der henvender sig til et mindre publikum. Aldersgennemsnittet på kanalen er omkring de 60 år, og det er ganske få lyttere, der er under 30 år. Det er en radiokanal, der gennem årene har fået kritik for at være venstreorienteret, hvilket dog ikke er noget, selve kanalen kan bekræfte. Ifølge P1 selv, er der her tale om en kanal, hvor der er fokus på materiale, der kan sætte tankerne i gang hos lytterne.

På radiokanalen P1 diskuteres forskellige emner, der er oppe i offentligheden. Blandt andet har kanalen tidligere taget stilling til amerikansk politik samt diskuteret nogle af de danske partiers holdninger til denne.

DRs P3 henvender sig til det yngre publikum

En anden meget kendt radiokanal fra DR er P3 – også kendt som Danmarks Radio Program 3. Denne radiokanal så første gang dagens lys i 1963, hvilket betyder at kanalen er over 50 år gammel. Modsat P1 henvender denne kanal sig meget til et yngre publikum. Dette gør sig både gældende i de debatter radioværterne tager op, men bestemt også i den musikkultur, der bliver spillet på kanalen. Musikken er nemlig en god blanding af både nye og etablerede kunstnere. Hver uge kårer P3 en sang som ”P3’s Uundgåelige”, hvilket betyder at den valgte sang bliver spillet væsentlig mere i denne uge.

Lige fra morgenstunden står P3 klar med deres program ”Go’ Morgen P3” og gennem ugen er der herudover mange forskellige programmer såsom ”Musikquizzen”, ”Sport på 3’eren”, ”P3 nyheder” og mange andre. Der er altså tale om en mere moderne kanal, hvor der er en rigtig god blanding af både debat, diskussion og musik.

Få hjælp til at stille radioen ind på din yndlingskanal

DR har fire landsdækkende FM-kanaler, hvor blandt andet DR P3 er en af dem. Herudover findes der P1, P2 og P4, der afhængigt af, hvor du befinder dig i landet, er på forskellige frekvenser. Det er derfor ikke entydigt lige at sige, at du altid kan finde P3 på 98.00 MHz, da dette kun er frekvensen for kanalen ved Flensborg. Faktisk varierer frekvensen på bare P3 fra 88.4 MHz til 103.7 MHz afhængigt af, hvor du befinder dig. Her kan du få rigtig meget hjælp til, hvor du finder dine yndlings DR kanaler samt få inspiration til andre radiokanaler.