Pulsur – hvad skal du kigge efter?

Et pulsur er et ur, der kan sidde på dit håndled præcist som et traditionelt armbåndsur – samtidig med, at det måler din puls. Typisk er displayet en smule større end på normale armbåndsure, så du kan se din puls direkte på uret. Pulsure findes i et utal af designs, funktioner og kvaliteter – derfor er det vigtigt at vide, hvad du skal kigge efter, når du skal købe et pulsur.

Denne guide henvender sig til dig, der er på udkig efter et pulsur. Formålet med guiden er at gøre dig klogere på hvilke funktioner og faktorer, der er vigtige, når du skal købe et pulsur.

Step 1: Pulsmåler – indbygget i uret eller et bælte?

Hvis du allerede har kigget på pulsure, har du garanteret opdaget, at alle pulsure ikke er ens – hverken i design eller funktioner. Det store spørgsmål er så: Hvor skal pulsmåleren sidde?

Du kan både finde pulsure, hvor pulsmåleren er indbygget i uret og pulsure, der ikke har en indbygget pulsmåler, men et bælte du skal tage omkring livet og have på. Der er ingen tvivl om, at et pulsur med indbygget pulsmåler direkte i uret er smartest, og det vi vil anbefale. Den eneste ulempe ved en indbygget pulsmåler er, at uret skal sidde forholdsvis stramt på håndleddet for at kunne måle pulsen korrekt.

Step 2: Funktioner – hvilke er vigtige?

Selvom det hedder et pulsur, er det ikke ensbetydende med, at uret kun bør have en pulsmåler. Der findes mange ure på markedet og for at få det optimale ur til dit behov, er det derfor vigtigt, at du finder ud af præcis, hvad uret skal bruges til, inden du begiver dig ud og køber et pulsur.

De mest normale funktioner hos et pulsur er:
  • Pulsmåler
  • Klokkeslæt & dato
  • Skridttæller
  • Søvntracker
  • Kalorietæller
  • Blodtryksmåler
  • Indbyggede sportsprogrammer
  • Musikkontrol

Vi anbefaler et pulsur, der som minimum har indbygget pulsmåler, skridttæller, søvntracker og kalorietæller – på den måde får du ikke bare et overblik over din puls – men et overblik over din daglige aktivitet.

Sportsbuddy Veryfit V1 kunne være et bud på et ur med de nævnte funktioner og indbygget pulsmåler ved håndleddet.

Step 3: Prisen

Et fornuftigt pulsur kan hurtigt blive en dyr investering. Vi har dog et par tricks til, hvordan du kan spare penge på dit køb.

Køb uret online:

Første tip er at kigge efter pulsure på internettet i stedet for i fysiske butikker. Selvom du måske gerne vil prøve uret, kan der være mange penge at spare ved at købe dem i en online webshop kontra en fysisk butik. Dette skyldes, at online butikker har langt lavere omkostninger. Derudover kan du på nettet finde et langt større sortiment og finde konkurrenternes priser med få klik.

Mindre brands:

Du er med garanti faldet over Garmin eller Fitbit i din søgen efter et pulsur, men en anden idé kan være at kigge efter mindre brands. Ved mindre brands betaler du typisk kun for funktionerne og ikke for brandet.

Kendte brands tager sig ofte godt betalt på baggrund af den brandmæssige værdi. Et eksempel på dette kunne være Apple, hvor man kan købe computere eller telefoner med samme specifikationer, som Apples produkter til langt billigere priser.

Tjek anmeldelser:

Er du i tvivl om, hvorvidt dit nye pulsur lever op til dine forventninger? Så er et godt bud at tjekke efter anmeldelser – både på Google og Youtube – her vil du kunne se uret i brug og høre hvad andre mener – på den måde er du sikker på, at det matcher netop dine behov.

Opsummering:

Før du begynder at kigge efter et pulsur, er det vigtigt, at du ved, hvad det skal bruges til – og hvilke funktioner det skal have. Kig altid efter pulsure på nettet, da der er et større udvalg og penge at spare – er du usikker på, om uret lever op til dine forventninger, så tjek efter anmeldelser og videoer på Youtube.