Sådan finder du en god værtindegave

Når vi bliver inviteret på middag hos venner eller familie, eller blot til en hyggelig sammenkomst, så er det en fin gestus at medbringe en værtindegave. Her handler det om, at kende værten eller værtinden godt, så du får købt noget han eller hun vil sætte pris på. I nedenstående giver vi forslag til gode værtindegaver.

Værtindegaven til hende

En værtindegave er, som navnet antyder, til en kvinde. I mange tilfælde vil en smuk buket blomster eller en flot plante være et oplagt valg. Det kan også være, at du ved hun har en forkærlighed for søde sager og derfor vælger at forære hende en æske med fine chokolader. Mens ovenstående hører til de mere traditionelle værtindegaver, så kan du også vælge at kaste dig ud i noget mere personligt af slagsen.

Start med at huske på hvad hun går op i og hvad der interesserer hende. Måske er hun en sand madlavnings-entusiast, så vil en populær kogebog eller en ny smart gadget til køkkenet helt sikkert været et hit. Det kan også være værtinden trænger til selvforkælelse i form af en lækker håndcreme eller en velduftende parfume, der kan skabe lidt hverdagsluksus. En bog enten krimi, roman eller selvbiografi, er også en god og betænksom gave, særligt hvis det lykkedes dig at finde en, som lige matcher hendes præferencer for litteratur. Husk blot på, at værtindegaver skiller sig ud fra fødselsdagsgaver og julegaver ved at være knap så bekostelige. Det er ikke en gave der er forventet, men snarere en fin og overskudsagtig gestus.

Værtsgaven til ham

Det samme gælder naturligvis også for gaver til den mandlige vært. Han vil typisk ikke forvente, at en gave medbringes, så stort set alt vil falde i god jord. En god flaske vin eller specialøl er en helt oplagt gave til værten, måske vil han endda vælge at servere det i løbet af aftenen. Nøjagtig som med værtindegaver, så er en bog til værten også altid en god idé. Det kunne for eksempel være en opslagsbog, en biografi om en du ved han beundrer eller måske en såkaldt coffee-table-book, der kan pynte i stuen. Mange mænd er også ret pjattede med sjove gadgets, forær ham derfor med fordel noget udstyr til bilen, en særlig øl-kop eller en helt speciel vin-ilter. Til manden der bor selv og måske mangler lidt pynt eller nips i hjemmet, er en vase, lysestage eller plante også en kærkommen værtsgave.

Vigtigt at huske, når der skal købes værtindegave

Når det kommer til værts- eller værtindegaver så er det vigtigt at huske, at gaven i sig selv er en ekstra gestus og et tegn på taknemmelighed over at være inviteret.  Modsat fødselsdagsgaver og julegaver, så har modtageren ikke på forhånd udleveret en ønskeliste. Med andre ord, så vil selv den mindste ting formentlig vække glæde. Så prøv dig bare frem, hav blot modtagerens smag, interesser og præferencer i mente.

Er du i tvivl om, hvad du skal finde på? Så se de mange gode idéer her.