Sådan kan du hacke tøjvasken i hjemmet eller på arbejde

Sidder du ofte os med en følelse af, at tøjvask er en let parallel til Sisyfos, en konge af Korinth, der blev dømt til at rulle en sten op på toppen af et bjerg. Men hver gang han nåede tæt på toppen, rullede stenen ned, så han måtte begynde forfra med sin opgave? Så kan du her måske finde noget inspiration til, hvordan du kan lette dit vaskearbejde.

Opgradér din vaskemaskine

Den ovenstående følelse kan måske især være tilstedeværende, hvis du har meget at vaske – enten på grund af stort tøjforbrug i familien eller måske på baggrund af dit job. Og det er et problem, der måske kan have en nogenlunde simpel løsning. Du kan nemlig overveje at opgradere din simple og til tider langsomme husholdnings vaskemaskine til en industri vaskemaskine. Industri vaskemaskine kan vise sig måske både at kunne håndtere mere tøj af gangen, og altså på den måde kan arbejde en smule mere effektivt end en anden vaskemaskine. Så prøv eventuelt om en industri vaskemaskine ikke kunne passe ind i jeres vaskerum, og hjælpe jer med at effektivisere jeres tøjvask.

Strukturering og planlægning

Indførelsen af en industri vaskemaskine er dog måske ikke den optimale løsning for alle husholdninger, da det trods alt kan være en større og måske også en dyrere foranstaltning. Et andet initiativ, du da kan forsøge dig med, er at lave en form for ugentligt vaskeplan. Altså måske se, hvornår på ugen du har tid og lyst til at vaske tøj, og så inddele de forskellige vaske på forskellige dage. Det kunne for eksempel være en farve eller en kategori om dagen, afhængigt af hvordan du sorterer dit vasketøj. Og ved at holde dig til planen, kan du måske mindske den tid du bruger på at tænke på vasketøj, såvel som du måske også kan få et større overblik.