3 fif til at skabe ro i dit køkken

Når du står og skal lave mad på en hverdag og har været i gang hele dagen med at arbejde og måske også bringe og hente børn fra institution, kan du sommetider føle, at aftensmaden bare er noget, der skal klares og overstås. Energien er lav ud på eftermiddagen og børnene træder ind i den berømte ulvetime, hvor de er trætte og sultne. Her tænker mange måske på, at det ”kun” handler om at få noget mad i ungerne og ellers bare se og få slappet af bagefter. Færre mennesker tænker nok på, at du også kan gøre meget for at slappe af, lade op og skabe en mindre urolig stemning blandt børnene ved at skabe en superstemning i køkkenet. Her i denne artikel vil vi derfor se lidt nærmere på 3 gode fif til at få koblet af, ladet op og vendt ulvetimen til noget positivt i stedet for. 

kinesisk yin-yang

Sæt et par Blue Tooth højttalere op og hør rolig musik 

Der er ikke noget så beroligende som stille og meditativ musik på højttaleren. Det er derfor fif nummer et, at du køber en sej gadget som et par Blue Tooth højttalere er, og stiller dem op i køkkenet. Herfra kan du forbinde dem til din smartphone og herfra, hvad end du har et abonnement på musik, har din egen playliste fra Itunes eller hører musik fra YouTube, høre musik, som du forbinder med ro og velvære, så dit nervesystem bliver beroliget. Hvis du har børn i nærheden kan det selvfølgelig også være noget mere børnevenligt som Åh Abe eller Bamse. 

Sørg for at have de elektriske installationer i orden 

Et andet fif, der kan skabe mere ro i hverdagen er, at du jævnligt får tjekket de elektriske installationer i hjemmet og i køkkenet. I køkkenet bruger vi mange forskellige elektriske gadgets såsom blender, foodprocessor, kaffemaskine, røremaskine, multihakker og så videre og dermed trækker vi store veksler på el-installationerne, når ovn, køleskab og mikroovn også kører. Det vil derfor være godt at konsultere en god og pålidelig elektriker til at se på alle installationerne og stikkontakterne i køkkenet, så du ikke lige pludselig står med en sprængt sikring og skal til at fikse den midt i madlavningen og sultne, trætte børn. 

rød blender

Forbered maden dagen før  

Det sidste fif er at du forbereder maden før, så du ikke står om eftermiddagen, træt og sulten og først skal til at lave mad og finde på. Brug seje gadgets såsom blender, multihakker eller røremaskine til at lave brød, grønt og smothies til dagen efter. Rigtig go´ ro.