Er kaffe en stor del af din hverdag? Overvejer du at skaffe en espresso maskine eller har du allerede en stående? Så supplér den perfekte maskine med det perfekte barista kursus, så du kan få det rette håndelag og den rette viden.
Et barista kursus – Er det virkelig nødvendigt? Det kræver ikke kun en god maskine, men det rette håndelag og viden om kaffe for at mestre kaffens kunst. Kursuset er noget for dem, der virkelig elsker kaffe, som vil lære mere om den kaffe de drikker. Dette er lige fra den teoretiske del af espressobrygningen til kværnen, men også praksis af de teknikker de professionelle baristaer gør brug af.
Under et kursus kommer du til at lære mere om opbevaringen, smagen og mælkens skumning til perfektion. Du vil derfor, med garanti, få meget at lære. Resultat kan også bruges til at imponere familie og venner med en kaffe, der er lige fra tophylden.
Herunder er et par tips til at lave skøn kaffe, så du allerede kan begynde at blive en bedre amatør barista og være forberedt til dit barista kursus.
- Vær ikke bange for at bruge espressomaskiner. De er som regel automatiseret og at bruge dem er lige til. Du vil på et barista kursus også få undervisning i brugen af en espressomaskine, hvis du endnu ikke har skaffet dig en, kan der altid anskaffes en lignende model som den på kurset.
- Sørg altid for, at din maskine er kalkfri. Det kan sænke temperaturen på vandet og gå ud over kaffens smag, hvis den ikke er. Derfor anbefales det at afkalke maskine og altid tømme den for vand.
- Mælken er også essentiel, når det kommer til at være en rigtig barista, da det er kunst, der skal mestres. Der skal nok bruges en del forsøg, men når du først får det lært vil teknikken være uundværlig for din kaffe.
- Opbevaringen af kaffe. Dette er en af de ting mange ikke tænker over. Men kaffe skal altid opbevares lufttæt. Årsagen til dette er at oxygen har den effekt på kaffe at bønnerne simpelthen ikke beholder den samme gode smag fra starten, hvis de ikke opbevares lufttæt. Dette er en rigtig god ting at huske, da det ville være katastrofalt at købe en dyr og eksklusiv kaffe, for blot at få den ødelagt fordi den blev opbevaret forkert.