Tag en internettest for at sikre, at dine gadgets kører optimalt

Der er bare ikke noget værre, end når en lav internethastighed påvirker din hverdag og mindsker din intellektuelle eller nørdede livsstil. I dag er det blevet meget normalt, at alle ens gadgets på en eller anden måde skal bruge internet for at virke optimalt.

Dette kan være i forbindelse med den nye kaffemaskine, du kan tænde ved hjælp af din smartphone, før du overhovedet kommer ud af sengen, eller i forbindelse med dit nye trådløse surroundsystem, du kan sætte i gang allerede inden du kommer ind ad hoveddøren.

For at sikre, at din Wi-Fi er optimal, og at du har fuld dækning i alle rum, kan du tage en internettest. Denne test vil hjælpe dig med at opdage eventuelle fejl og mangler ved dit internet. Du kan også bruge internettesten til at tjekke, om du får alle de m/Bit du betaler for i dit abonnement – det kan være at du helt skal skifte udbyder eller opsætte flere små gadgets i lejligheden for at sikre, at internettet fordeles korrekt. Når du tager en internettest som denne vil du få et bedre billede af, hvor stabilt din forbindelse er.

Sådan fungerer internettesten

Når du bruger førnævnte internettest, er der nogle ting du skal tjekke, inden du sætter testen i gang. Har du mange gadgets eller andre enheder, der bruger internettet, skal du huske at slå disse fra inden testen igangsættes. På samme tid skal du tjekke at hverken din tablet, smartphone eller computer er i gang med downloads, da dette vil påvirke testen.

For at sikre, at du får det mest præcise resultat, bør du sætte dig helt hen til din trådløse router, eller bruge et kabel for at forbinde din computer direkte til netværket – betonbygninger kan nemlig forstyrre signalet, hvilket giver et upræcist resultat. Bor du i et boligkompleks, hvor i er flere husstande på samme internetforbindelse, er det en god idé at tage testen om natten, hvor der er mindre belastning på hastigheden.

Det kan du bruge internettesten til

Som tidligere nævnt kan du få stor gavn af denne internettest, såfremt du husker at bruge den på tidspunkter, hvor det primært er dig og din computer, der er koblet på nettet. Får du et utilfredsstillende resultat, kan du bruge dette til at kontakte din udbyder for at få et bedre tilbud, eller helt vælge at skifte udbyder for at få en hurtigere hastighed på dit Wi-Fi.