Teknologi kan hjælpe med at gøre hjemmet mere klimavenligt

Der kan snart ikke længere herske nogen tvivl om, at alle bliver nødt til at gøre deres for at få skubbet klimaforandringerne i den rigtige retning. Selvom det kan virker besværligt og endda uoverskueligt, er der dog heldigvis rigtig meget, man kan gøre. Meget handler dog om livsstil og vaner, hvilket kan være svært at ændre. Er du interesseret i teknologi, byder den slags dog også på et væld af muligheder for at gøre hjemmet mere klimavenligt. Næste gang du får lyst til at bruge penge på en sjov gadget, kan det altså være, at det skal være en, der tilmed hjælper dig med at leve klimavenligt. Det kan være alt fra store elbiler til små Toshiba varmepumper.

Elbil og smarthome

Den ultimative gadget for den klimaopmærksomme er selvfølgelig elbilen, som synes at være opstået lige der hvor fede gadgets og hurtige biler mødes. Har du forbehold ved at skulle bruge så mange penge, findes der imidlertid også masser af lidt billigere løsninger, der sagtens kan hjælpe på klimavenligheden og appellere til den del af hjernen, der begejstres ved ny teknologi.

Et eksempel på sådan en gadget kunne være de såkaldte smarthome systemer. Hvis du ikke kender til dem, kan de forklares ganske simpelt. De gør dit hus smartere og mere intelligent. Det vil altså sige, at du med et fuldbyrdet smarthome system kan gøre alt fra at skrue op for varmen på et bestemt tidspunkt af døgnet, slukke lyset i rum uden mennesker eller svare dig på, hvem der er præsident i Italien. Den sidste mulighed gør ganske givet ikke meget ved klimavenligheden i dit hjem, men de andre to kan faktisk gå hen at have en ret bemærkelsesværdig indvirkning på både el- og varmeregningen.

Toshiba varmepumper- En gadget, der kan løse problemer med varmeregningen

En anden gadget, der vil kunne gøre noget ved varmeregningen er en såkaldt varmepumpe. Igen er det præcis, hvad det lyder som. Det er en anordning, der kan være med til både at varme og køle dit hjem ved hjælp af luften uden for. Det vil altså sige, at det ikke kræver mere energi end den strøm, det kræver at have pumpen kørende. Netop derfor er det en måde at holde et lækkert indeklima om vinteren såvel som sommeren, mens varmeregningen ikke lider under det.

Bemærk desuden, at ideen om varmepumper ingenlunde er ny. De findes i mange forskellige udformninger og fra mange forskellige mærker, men teknologien er bedre end nogensinde før. Hvis du er i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal købe og om det kan betale sig, kan det dog være en god ide at købe en varmepumpe fra et mærke, som du kender og stoler på. For eksempel kan du købe Toshiba varmepumper, der udover god byggekvalitet og lav støj også tilbyder en række muligheder for den teknologi interesserede. For eksempel kan Toshiba varmepumper styre grundvarmen ret præcis via SMS og WI-FI, så du således kan få indeklimaet præcis som du vil have det, når du kommer hjem fra arbejde. Kan du godt lide klimaet og gadgets er der derfor ingen tvivl om, at du skal kigge på nogle Toshiba varmepumper til hjemmet.