Ting at huske på en overlevelsestur

Er du glad for naturen og er helt vild med at rejse? Så skulle du måske overveje at tage på en overlevelsestur.

Når man tager på en overlevelsestur, er der mange ting man skal være opmærksom på, når det kommer til ens sikkerhed.

Stigning i antallet af overlevelsesture i Danmark

I Danmark rejser en stor del af befolkningen på ferie om sommeren. Det har traditionelt oftest været til det sydlige, hvor der varmt, og gerne med adgang til pool eller strand. Selvom denne rejseform stadig er den mest foretrukne blandt danskere, er der flere og flere der er begyndt at søge væk fra de store turiststeder, og bevæge sig ud i naturen. Oftest er det i form af aktive ferier, oplevelsesrejser eller overlevelsesture. Nogle mener, at denne trang til den mere aktive rejseform, og behovet for at komme tættere på naturen, er kommet i takt med den øgede urbanisering. Da folk er flytter til byerne, og dermed også kommet længere væk fra naturen i deres dagligdag, er behovet for at komme ud i naturen, i form af rejser, steget.

Overlevelsesudstyr til rejsen

Hvis man vælger at tage på en tur ud i det fri, er der en masse forskelligt udstyr, der kan være anvendeligt at medbringe. Hvilket udstyr man skal medbringe afhænger selvfølgelig af længde, forhold og ens egne behov. Hvis man er typen der går meget op i diverse gadgets og avanceret udstyr, er der et væld af udstyr og technologi, man kan anskaffe og medbringe. For dem der går knap så meget op i den slags, er der dog stadig en del forskelligt overlevelsesudstyr, der er en god ide at huske, uafhængigt af hvor turen går hen.

Det vigtigste overlevelsesudstyr

Selvom vi herhjemme er vant til, at der er internetsignal over alt, er der de fleste steder rundt omkring i verden, ikke specielt godt signal når man bevæger sig væk fra byerne og ud i naturen. Dernæst, er det heller ikke sikkert, at du lige kan finde en stikkontakt og hurtigt lade mobilen op, når du render rundt imellem klipper og skove, eller står ved foden af et vandfald. Derfor er det en god ide, ikke at være afhængig af mobilen, når du rejser. Det kan derfor være fornuftigt at medbringe navigationsudstyr, i form af kort eller kompas.

Det er også vigtigt at tænke over diverse former for sikkerhedsudstyr, så du har større sandsynlighed for at komme helskindet hjem, hvis uheldet skulle være ude. Det kunne være ting til at, skaffe rent drikkevand, tænde bål, førstehjælp eller sikre sig, at man har mulighed for at tænde lys.

Hvis du vil vide mere, kan du se mere overlevelses udstyr her.