Kom i form med smarte gadgets

Der er altid gode grunde til at komme i form. Nogle gange kan det bare være lidt svært at finde motivationen og finde ud af, hvornår og hvordan man skal starte. Der er dog flere smarte gadgets, der kan hjælpe dig med at komme i form og samtidig bruges som en form for motivation i din træning. Der findes dog virkelig mange gadgets i dag, der kan hjælpe dig med formen, så derfor har vi samlet tre gadgets her, som du kan investere i, så du allerede kan komme i gang med at træne i dag.

Invester i et godt pulsur

En af de vigtigste gadgets, du kan investere i, når du skal i god form, er et godt pulsur. Pulsuret kan hjælpe dig med at komme i form ved at motivere dig og guide dig angående din individuelle fysiske styrke og udholdenhed. Der findes mange forskellige pulsure, og de kan anskaffes ud fra et bredt sortiment af stil, form og specifikationer. Hvis du mangler inspiration til, hvilket pulsur der passer til lige netop dit behov og til din træning, kan du blandt andet kigge på denne pulsur test, der sætter fokus på, hvilke pulsure der er bedst i forhold til GPS, skridttæller, tidtagning og batteritid. Mange af pulsurene har også en appforbindelse, så du kan have flere apps på uret. Et pulsur har altså mange gode funktioner, når det gælder dét at komme i form.

Find løberuter på din mobil

En anden god måde at få motivation til at komme i form er at melde sig til et motionsløb. Tag for eksempel Aalborg Halvmarathon, som løber af stablen i 2020. Her løber man igennem Limfjordstunnelen, og de har fokus på at gøre løbet til en oplevelse – både langs ruten og i målområdet. Inde på DGI’s hjemmeside kan du finde ruterne til halvmaratonet og downloade dem til din mobil. Så kan du nemt vælge, hvilken rute du vil tage, og samtidig følge med, når du skal til at løbe den. For at komme godt op til Aalborg kan du leje en bus – det er især relevant, hvis I skal flere afsted. Du kunne derfor også foreslå at tage til halvmaratonet med dine kollegaer og sammen tage derop. Det giver igen også mere motivation for selv at gøre det. Så kan I også få en sjov dag ud af det sammen.

Tæl dine skridt med en app

Med appen ActivityTracker kan du få talt dine skridt helt automatisk, når du går. Den kan også tælle kilometerantal, når du cykler eller løber. Alt, man skal gøre, er at tænde for appen og lade den registrere alle bevægelserne. Appen kan selv registrere, når du er i en bil eller bruger en anden form for transportmiddel, hvor du ikke selv bevæger dig. På den måde kan den registrere fuldstændigt, hvornår du laver noget, og adskille det fra andre transportmidler. Du kan desuden selv sætte mål – for eksempel at du gerne vil gå 30.000 skridt inden for et vist tidsrum. Her er igen et stort plus i forhold til motivation.